2016-04-18 1562 浏览
听朋友话,将军澳开左间放题,当然想去试食,看看洋准如何。晚场费用每人230几,同老铜的放题价差不多。叫左梅酒饮,酒味不算浓 ,适合酒量浅的我饮,饮左一杯就够啦!仲有好多其他野饮,乐天芒果汁,忌廉鲜奶等等,要慢慢试饮,留住个肚,食其他食物。我同老妈落左好多野食,刺身,烧物,甜品等。刺身都多选择,尽量试下不同鱼生,三文鱼够大块同新鲜,老妈食了不少,我就偏好帆立贝,有鲜味,而且滑滑的肉质,令我食不停,虾,墨鱼都唔错。刺身算是值得大叫几番。再叫左啲烧物,但我同老妈都怕热气,叫左啲多水份既烧物,例如菠萝,紫心蕃薯仔,青花鱼等,多汗,味道又正。我最钟意食蕃薯仔,细细粒,易入口,而且唔难消化,菠萝多汗,又甜。之前系其他地方食放题,都试过食蕃薯仔,但啲薯仔就无咁甜,尼间啲薯仔系正既。餐台准备埋细匙羹同叉,等食完主食,可以试食唔同既甜品,之前见人介绍桂花糕好味,就试食下,都真系唔错,有桂花香味,老妈都钟意食,都食左个雪糕先走。整体食物都系好味,服务都算好。

整体食物都系好味,服务都算好。

2016-04-15
庆祝纪念