2024-01-05
今次去咗间好有人气嘅店尝鲜,话说𠮶种期待同好奇嘅心情,食之前已经饿到不得了。店入面明亮嘅灯光同陈列得整整齐齐嘅各款千层蛋糕,赏心悦目得滋味起来同样精彩!劲想试新款嘅椰子味,尖住唇一啖咬落去,滋味层层叠出黎,跟住个creamy嘅口感,丝丝分明嘅椰蓉就喺齿间慢慢溶化,个香甜回味仲喺喉咙嗡嗡作响。而家想起嚟,个心都系暖笠笠嘅,好似食完一碗热汤般嘅满足。开心果味𠮶款添,块饼沉甸甸嘅,一啖落肚系满载着果仁嘅香气,几乎可以话系对味觉嘅一场盛宴!事后个口腔仲保留𠮶份独特嘅滑润感,佢哋个千层饼皮薄又匀称,每嚼一口都可以叹得出师傅个心机。唔止味道正,服务态度都好有亲切感,真系令人食落更加开心。我以前唔太钟意食甜品,但呢家嘅千层蛋糕实在太吸引,又顺滑又细致,食咗一次仲想再食!下次一定要再嚟,试下其他嘅新口味!😋🍰👍