2024-01-09 625 浏览
新年发现尖沙咀多了很多街口小食,而饭团这种新兴小食, 最适合在冬天食, 食完成个人暖笠笠🤓(5⭐️高) 淡淡肉套餐(5⭐️)新宿烧汁牛扒饭团主打由紫糯米做饭团,中间是厚薄均匀的牛扒🥩,配料亦有油炸鬼、肉松等💕。但当中加入沙律酱。更加野味😘。 牛扒煎得岩岩好, 好多汁, 又唔会老👍🏻, 值得下一encore 😉饮-椰果四季春我比较喜欢椰果, 因为比起一般的较细小, 而且容易咬及饮用😝。 茶底用了四季春, 比起一般红、绿茶会较为清香🍵。 颜色方面亦都比较绿茶浅色😍。 咸蛋套餐(5⭐️)金沙 咸蛋饭团咸蛋黄及蛋黄酱沟在一齐但又会唔会太滞。而且亦有加上海苔脆松、煎蛋、椰菜及沙律酱等😊。而且每啖咬落, 一d 都唔会黏口👍🏻💕。 烧仙草奶茶我叫了少甜, 仙草好有咬口而且好滑又够香 ,茶香味够浓,而且配上奶香及仙草,真系有种独特既香味🧃👍🏻

淡淡肉套餐(5⭐️)

饮-椰果四季春
椰果四季春

咸蛋套餐(5⭐️)
金沙 咸蛋饭团
金沙咸蛋饭团