2024-02-03 2238 浏览
今晚嘅食空,真系让我开左眼界🤩!先讲讲𠮶个热辣辣上枱的雪场蟹,呢道菜枱面见到就已经心思思。高汤鲜甜得黎,加入个青柠吊味,清新得嚟带点微辣,唔止平平无奇,真系木有得顶!不过蟹肉稍嫌太咸,要小心分配下口感。再黎讲讲𠮶个烧香鱼,外皮微微焦脆,入口后那香叶嘅清新香气间中弹出,同烧香味嘅组合,真系得意!食落点点骨感又唔碍事,烧香鱼原来除咗蒸之外,咁样食都正!最后讲吓𠮶个和牛饭,呢个先至系我最心水!和牛嘅嫩滑令人难以忘怀,而且卖相一流👀!酱汁搞到我全程大赞,即系甜𠮶啲,都系好入味。十三少都赞不绝口,咁嘅好菜,唔食多啲饭,真系对唔住自己!食落之后,𠮶份满足,真系言语难以形容😌。和牛、香鱼同蟹肉,我喺度美食之旅飞一趟日本,感觉正!要形容今次嘅体验,只有“廿四味”可以用,就系由眼到心,由心到口,无一不精彩!🍣🦀🍚