2017-08-07
2056 浏览
朋友知道我钟意食蟹,今晚特登约我去食好嘢,话我一定会钟意。餐厅装修好简约,好舒服,我地点咗Holy Crab One ,好吸引,好抵食,一于同朋友试吓。先有六小钵,有海盐枝豆,酸辣罗勒海蚬,虎虾配芒果慕斯,柚子醋海藻沙律,蟹子日式冻豆腐,蟹肉玉子烧。好特别用个木盘装住,望落去样样都好食。个酸辣罗勒海蚬几清新,酸酸地辣辣地好惹味。不过我最钟意蟹玉肉子烧最正,有蟹肉嘅鲜味,又有蛋香,好食。虎虾配芒果慕斯,虎虾好爽,配埋芒果汁,好消暑嘅小食。芝士蟹肉酿蟹盖 (配三文鱼子,白饭鱼干片),热辣辣,面头焗到金黄色,里面系啖啖芝士蟹肉,仲有惹味嘅洋葱,好脆卜卜嘅白饭鱼片,趁热食,好滋味。蟹肉芬奴意式烤面包,一碟两件,多士烤到好脆,上面有劲多蟹肉,配菜仲有火箭菜同蟹子,蟹肉又有鲜味,朋友劲爱。海鲜膏蟹拼盘(配香草牛油汁),有帆立贝,大蚬,青口,海虾,鱿鱼,仲有粟米,红萝卜,小椰菜,真系好丰富,先食个蟹,蟹盖好多蟹膏,啱晒我胃口,而蟹身又啖啖肉,食晒佢都饱晒,大蚬都好好食,好大粒,D肉又嫩,加埋个香草牛油汁,劲满足。个餐仲有甜品抹茶布甸,茶味好浓,又唔会好甜,好好食。Holy Crab One 个餐好抵
个餐仲有甜品抹茶布甸,茶味好浓,又唔会好甜,好好食。
Holy Crab One 个餐好抵食,另外佢仲有个Holy Crab Two 都好吸引,谂住下个礼拜再同朋友离试埋佢。