2024-02-26 10 浏览
去咗间越南餐厅试咗火车头金边粉同越式炸虾饼喇!火车头金边粉,入面有牛丸、牛腱、牛腩、牛柏叶同生牛肉!话真系,汤底好鲜美,有一种浓郁嘅牛骨味好开胃。汤底入面有好多香气四溢嘅牛丸,每一口都咬落去都好有弹性同埋鲜嫩。牛腱同牛腩经过炆煮,肉质好软嫩,入口即化,好滋味。牛柏叶同生牛肉切成薄片,加入汤底中,只需轻轻搅动一下,生牛肉就会熟透,味道鲜美多汁。整碗金边粉食落去,肉质丰富,汤底浓郁,真系好满足。至于越式炸虾饼,佢个外层酥脆金黄,一咬入口,先系酥脆嘅外皮,然后就系鲜嫩多汁嘅虾肉。虾肉咬落去好鲜甜,同埋有少少海鲜嘅味道,真系好滋美餐厅装修方面,装修风格系典型嘅越南风味,有好多木质元素同埋越南传统嘅装饰品。𠮶边嘅灯饰都好特别,有种温馨嘅感觉。整个环境都好舒适,令人感到放松同享受美食。
去咗间越南餐厅试咗火车头金边粉同越式炸虾饼喇!