2022-01-03 72 浏览
依家去石门真系好方便,地铁一出就已经好多野食, 今次同妈咪去左Seafood ghost 到食烤鱼,真系好满足,味道岩哂我地口味。睇下我地叫左以下打边炉材料⬇️⬇️⬇️⬇️⬇️⬇️⬇️⚛ 招牌烤鱼“海鲈鱼 ”~ 口味都有好几款选择,但我和妈咪钟情酸辣,所以就选左海南黄金酸辣的小辣, 叫小辣食到中间已经越食越刺激,超爽yy, 仲有鱼上的新鲜菠萝超加分,海鲈肉质细嫩,唔多骨啖啖肉❤️鱼痴的我们大爱。⚛ 极品本地手切牛颈脊(小)~ 见隔离枱碟牛咁靓 我紧唔执输叫返一客, 果然手切牛口感系唔同d , 唔会超薄,入口牛味浓郁正㖞。⚛ 猪皮 ~ 负责吸汤, 都几爽口。⚛ 皇帝菜 ~ 打边炉要食返d菜先平衡返嘅。🍚 日本产珍珠米饭 ~ 太肚饿见到条鱼咁正,拿拿声加个饭啦!鱼连酸辣汤送饭一流。🍹 冻水蜜桃乌龙茶 +冻热情果乳酸梳打 ~ 食辣野叫返两杯特饮解辣是常识吧!

睇下我地叫左以下打边炉材料⬇️⬇️⬇️⬇️⬇️⬇️⬇️

⚛ 猪皮 ~ 负责吸汤, 都几爽口。

⚛ 皇帝菜 ~ 打边炉要食返d菜先平衡返嘅。