餐厅: 永合隆飯店
资讯:

2009-05-10 12 浏览
明天下午做牙, 妈妈到永合隆买了烧肉回家, 一份是拜神用, 另外切开四两左右今晚食饭加料这间店的烧肉是妈妈听朋友说之后去买的, 妈妈的朋友赞到佢天上有地下无咁, 今日特登撘车去买嚟食, 妈妈话呢间烧肉店都几贵, 一斤差唔多要成百蚊咁滞, 但系当我地食左一旧之后, 都唔再觉得唔抵之前未食过咁好食的烧肉呢, 瘦肉的部份有很多的肉汁渗出, 肉汁系猪肉味的根源, 咁多汁, 令到烧肉更觉好味, 皮好脆, 肥油唔知点解唔觉得好漏, 系之前食烧肉不会的, 之前我食到第二件已经唔想食, 但今次竟然食完一件又一件....可以讲, 咁大个女, 第一次食烧肉食到咁滋味

可以讲, 咁大个女, 第一次食烧肉食到咁滋味