2022-07-23
肉食愛好者嘅我,竟然搵到一間超吸引嘅素食餐廳🤩素得嚟都好多選擇🥰 間唔中食下啲健康素食都唔錯~ 簡直刷新左我對素食嘅認知🤩🤩🤩Mini Grain Bowls🌟 Dahlia:On top有南瓜🎃紅菜頭、綠豆芽及豆角,再用沙律做底~食落好清新🍃🌟 Ember:有炸洋蔥絲、紅菜頭、車厘茄、椰菜花及翠玉瓜等,配藜麥等穀物飯~拌勻食,洋蔥香+有好感嘅蔬菜同飯,感覺好滿足😋Olives and Rocket Pizza有火箭菜、橄欖、鷹嘴豆、合桃、車厘茄及紅椒等😆配料好豐富,食落好有層次及口感~香脆嘅薄式pizza,全麥酸種pizza ~令人停不了口😋😋😋 仲有搭配辣醬,鍾意食辣嘅朋友可以試吓!超辣!Treehouse Platter🌟玉米粉製嘅粗薯條,配chipotle醬~外脆內軟好清香💕🌟炸椰菜花:配 tahini芝麻醬✨呢個超好食😋以為自己食緊炸雞🍗香脆可口又多汁👍🏻💕🌟酸種麵包脆片~配hummus醬💕咬落去有啲似酥皮嘅口感,脆卜卜又有層次,加埋醬簡直一流💕Walnut brownie雖然係素brownie,但食落同普通brownie差不多👍🏻質地濕潤,朱古力味好濃郁✨飲品仲有清爽嘅Le
Mini Grain Bowls
Olives and Rocket Pizza
Treehouse Platter
🌟玉米粉製嘅粗薯條,配chipotle醬~外脆內軟好清香💕
Walnut brownie
飲品仲有清爽嘅Lemonade💕 原來素食都可以咁正💕 每款食物搭配都好夾😋令我意外地食咗好多蔬菜🥬 健康又美味~值得一試‼️ 另外店裏行環保自助路線♻️ 食完記得分類收拾🥰