2022-02-18 3 浏览
今日同友人庆祝生日,有朋友介绍人和月鸡煲,地点方便,响正海防道,地方又企理干净,所以就去试下。入到餐厅,客人唔算多,地方细细但十分企理阔落。侍应哥哥态度好好,招呼完坐底就介绍下有咩食,问我地食咩,其实黎之前已经决定左想食韩式芝士鸡煲。等紧个煲上既时候就睇下出面有咩拣,雪柜有四款自家制饮品,我地试左两款,洛神花同玫瑰茉莉,两款都似乎系无糖饮品,十分健康。另外有荔枝同凤梨乌龙茶,呢啲就会甜甜地,都好好饮,另外仲有汽水同啤酒饮。酱料吧都好整齐,该有既都齐备。自己夹既食物并不太多,全部有盖冚好,其他就用QR code落单。韩式芝士鸡煲上枱,满满芝士见到都流口水🤤隔一阵侍应就提我哋要搞一搞个煲,一搞芝士就融化哂,啲鸡包满甜甜辣辣既芝士酱,真系超级好味。我哋不停叫自己食慢啲,惊食太快会饱哂,但实在食到停唔到口,眨眼就食哂。食完之后唔驶叫侍应就自动黎问要咩火锅汤底,我地拣左沙嗲汤底,好香沙嗲味但唔会好油。牛肉亦一早上枱,总共有5款牛,我比较喜欢牛板腱,好香肉味,雪花肥牛亦唔算好肥,岩哂我,比较特别系牛胸爽,好少见,咬落好似肥猪肉,但朋友话好重肉味,好正。另外仲有其他火锅食品,要赞响铃好好食,系比较厚

酱料吧都好整齐,该有既都齐备。

韩式芝士鸡煲上枱,满满芝士见到都流口水🤤
韩式芝士鸡

另外仲有其他火锅食品,要赞响铃好好食,系比较厚实,唔会一浸就淋哂
鱼腐都好好味,软棉棉咁
海虾上枱仲劲生猛,系咁弹,吓死宝宝
鸭血系打边炉必备

除咗火锅仲有套餐食,饮食业全部都系逆境求生中,自取仲有88折,唔食火锅都可以支持下。

韩式芝士鸡