2020-11-06 556 浏览
< 🌯Just eat 🇻🇳> 📍西营盘琴晚揾食晚饭 就拣咗呢间越南餐厅🇻🇳餐厅有好多越式菜食 环境唔错 而且都几抵食😆🐔香茅串烧鸡 $36有两串鸡串烧 烧得几香口🧡 鸡肉加咗香茅腌 腌得好入味 肉质嫩滑 唔会太嚡😆 另外佢俾嘅沙嗲酱好浓郁 仲有啲花生粒🥜 加埋鸡肉食好夹😛 而且好香有多重层次 唔错😋🍗蒜香牛油鸡翼 $36牛油鸡翼有三只 每只都好香牛油味🥰 鸡翼炸得金黄香脆 上面仲有好多蒜蓉好惹味😋😋 鸡翼唔算太油腻 推介👍🏻👍🏻🐥越式鸡 半只 $80开头以为系烧鸡 原来系类似海南鸡咁 半只份量都几多🤣 同海南鸡一样都有甜豉油、酸辣汁同姜蓉😛 鸡肉几嫩滑 唔会好嚡 仲有啲青瓜同生菜垫底 好想叫多碗油饭食🤣🍍菠萝海鲜炒饭🍛$88同一般菠萝炒饭唔同🤣 摆盘好特别 菠萝同炒饭系分开 炒饭入面有几只虾🦐、鱿鱼圈🦑同细粒嘅墨鱼仔🐙仲有啲菠萝粒 好开胃😋 我地食晒所有野先食菠萝当饭后果🍍 菠萝几清甜 唔酸 好味👍🏻👍🏻
< 🌯Just eat 🇻🇳> 📍西营盘

🐔香茅串烧鸡 $36