2020-07-01 294 浏览
今日同朋友嚟到长沙湾呢边行街, 顺便食埋晚饭 ,好近站嘅元州商场,入面有好多选择,最后决定咗食妈咪随意屋, 因为畀佢嘅餐厅设计吸引咗!设计好靓,坐得好舒服, 又阔落,好写意!我点咗一个泰式金边粉,卖相好靓,红红橙橙,绿绿地嘅装饰,成个感觉好fresh, 有三只大虾球同埋豆腐 ,仲有少少花生碎同埋青柠 ,可以加青柠汁落去金边粉,增加多少少酸味 ,更加好味 !金边粉味道啱啱好, 口感柔软 ,大虾都好新鲜, 花生碎又脆 ,相当唔错!仲点咗个一口椒盐豆腐, 全部都大大粒一碟满, 炸得金黄色,好靓!一口咬落去脆卜卜嘅表皮包住软滑嘅豆腐,仲有淡淡嘅盐味! 觉得唔够味可以自己去加各式嘅调味粉!其实佢有好多唔同口味嘅粉, 有中式孜然粉 ,浓味芝士粉 ,惹味香辣粉, 日式海苔粉,同埋船面专用嘅辣粉, 每一种都好吸引! 可以加入去椒盐豆腐度!最钟意嘅系浓味芝士粉, 同椒盐豆腐好夹!

设计好靓,坐得好舒服, 又阔落,好写意!

最钟意嘅系浓味芝士粉, 同椒盐豆腐好夹!