第一次去麻蒲,系咁岩见到杂志报导佢地既韩国大热芝士猪肋骨,所以即刻约左同事一齐去潮圣,但当时其猪肋骨既味道并未让小妹觉得惊艳。.今次再约友人去系谂住主打食烤肉,餐厅的环境同大多韩式烤肉店差不多,每张?底下同样可以比客人放袋。不过呢度既坐位间较为阔落,而且感觉唔会好嘈,最重要系抽风系列做得唔错,烧完都唔觉有成阵油烟味。.先黎数款凉菜,腌青瓜萝卜、腌白萝卜、泡菜,仲有个杂菜沙律,另有提供生菜让客人包住烤肉黎食。小妹好钟意佢个腌白萝卜食落清甜又多汁,好开胃;另外仲有边炉蛋,味道还好,未算好滑,而且食完无得免费再加蛋浆,有点失望。.餐牌选择分为牛肉类、海鲜、猪肉和熟食等;亦有招牌既八色烤五花肉同芝士烤肋排骨。最后我地要左两份烤肉同一个汤,呢度既烤肉份量都唔少,开头仲怕会唔饱,到最后都够饱。.烤特大牛排骨肉 $250整件起既牛排骨肉,整块落去烧,再将其剪成一块块。经腌过后,入口味道甜甜的,肉质较厚实但食落颇爽弹,好惹味。.烤特级雪花牛肉 $195鲜红色的雪花牛肉,有明显平均的雪花纹。不过碟牛肉开头系由店员帮我地烧的,但烧得好似有点失手,烧到有点微焦同过熟,味道又带点焦味同韧....后黎自己动手烧
几款凉菜
烤特大牛排骨肉 $250
烤特级雪花牛肉
烤特级雪花牛肉 $195
后黎自己动手烧,烧到岩岩熟,咬落肉质软腍又有肉香,点埋韩式辣酱,又几好味啊。
豆腐海鲜汤
豆腐海鲜汤 $80
呢个海鲜汤饮落好惹味,就好似泡菜汤既味道,入口带微辣,仲尝到浓郁既虾味,材料有蚬、虾、豆腐、金菇同泡菜等,仲配埋一碗白饭比你添,味道不错又颇足料的。
豆腐海鲜汤
  • 烤特大牛排骨肉