去到铜锣湾嘅时候,朋友拖我去咗一间好得意嘅饭店。𠮶度装修得有啲复古,但系感觉一啲都唔过时。我地叫咗三款推介菜,每样都各有千秋,真系惹味到不得了!头盘嘅「新新烧鹅皇」真系掂晒,皮脆滋滋,脆紧爽口嘅感觉加上肉质滑溜,令我停唔到口🍗。而个酸梅酱嘅味道,就系个perfect match,咸香中带点酸甜,啖啖肉都令人回味无穷。之后𠮶碟「避风塘炒虾」嘞,简直正到爆炸!虾炒得啱啱好,跟D𩠌嘅香味包裹住攞命虾膏,每一啖都鲜香弹牙,啖啖精彩,边食边赞叹嘅好嘢😋!最后来个「瑶柱蛋白海皇炒饭」,佢个香口感觉真系正。瑶柱嘅味微咸,但咬落去却爽口入味,配合上呢扣湿润嘅蛋白,仲得意过一旧旧布丁,每一粒饭粒都饱满弹性,真系炒饭中嘅一道亮丽风景。简单嚟讲,系呢间𠮶几样菜式都实惠,份量足够,我觉得食得好满足,顺带一提,仲觉得好饱,食得开心啲,生活就多啲色彩嘞👍!