2017-05-01 398 浏览
周日傍晚经过k11想快点医肚,见到呢度食新加坡嘢,又不用等位,就试吓啦入口右呢边的座位比较静,埋边有条殖民地特色的金属楼梯做装饰 餐牌封面设计好似份报纸咁都几靓,我都系选$248二人餐乜都有唔驶烦(其实放假真系……唔想再用脑思考睇餐牌) 套餐主菜选了餐厅推介的新加坡海南鸡饭,福建虾汤面,及清汤杂菜煲鸡肉都几嫩滑,都ok㗎,配有一盅冬瓜汤,油饭不算香,但就超级大碗福建虾汤面,有一只虾,金沙腩,豆卜,鱼片,贡丸,牙菜,萝卜,幼身油面条质感一般啦,但个虾汤底就十分香浓,浓而不腻,有好重好丰盛的虾味,真系一饮就停唔到,好惊喜呀!赞虽唔算好大碗,不过对女仔嚟讲,饮哂d汤,食完一碗面都刚好饱了清汤杂菜煲份量超级大(感觉好抵嘅),杂菜其中有还有薯仔及红萝卜,幸好只系蔬菜嚟,慢慢ko佢都唔怕会好滞嘅食饱饱餐饮拣了热罗汉果蜜及热苡米水……都系好大杯嘅,而且杯身厚很保温,最啱食完慢慢坐倾吓偈都唔会好快冻,见到邻枱有人食紧肉骨茶,好似好味咁,下次可能会试。呢度位处地库角落位,唔会好似楼上d食肆咁多人排队,亦无限时,又有卡位,人唔多唔会太糟吵,行完街好攰落嚟食,可以坐耐d无限时交枱的压力价钱都算合理

入口右呢边的座位比较静,埋边有条殖民地特色的金属楼梯做装饰

餐牌封面设计好似份报纸咁都几靓
,我都系选$248二人餐乜都有唔驶烦
(其实放假真系……唔想再用脑思考睇餐牌)

鸡肉都几嫩滑,都ok㗎
,配有一盅冬瓜汤,油饭不算香,但就超级大碗

呀!

清汤杂菜煲份量超级大

食饱饱
都唔会好快冻,

见到邻枱有人食紧肉骨茶,好似好味咁,下次可能会试。

价钱都算合理啦,算是K11食肆中的经济之选

下次应会再嚟吃呢个滋味虾汤面嘅