2019-12-16 57 浏览
一直想去小仪开嘅呢间鱼面店朝圣,今日终于氹到先生陪我去。先生好怕饮鱼汤,因为有腥味,虽然夹硬捉咗佢嚟,但都唔敢叫鱼面俾佢,所以我哋拣咗圣诞套餐,包头盘、主菜同饮品,计返都几抵。一坐底店员就捧上两小杯热辣辣嘅鱼汤,非常鲜香浓郁,本来有啲抗拒嘅先生都居然话OK㖞!圣诞套餐嘅饮品我哋拣咗Somer  on  the  Blue  Mountain,系Apple cider加柠檬,好清新。芒果沙冰大大杯,芒果味香甜浓郁,非常推荐!鱼皮十分香脆,本身就咁食已经够哂味又好香口,配上三文鱼籽更加系画龙点睛,口感同味道都好相衬!脆鱼卷一半系墨鱼一半系鲮鱼,用腐皮包住再炸,外皮香脆,鱼肉味香浓,口感弹牙,唔洗点芝麻酱已经好好味👍🏻我拣嘅鱼之恋可以选择鱼面或者鱼乌冬,我拣咗鱼面,口感非常弹牙,有啲似平时打边炉加嘅鱼面,但就冇咁咸,味道较为天然,加上鲜浓嘅鱼汤,感觉非常健康。配菜有海带、番薯仔同白萝卜,非常开胃,我特别钟意番薯仔,好清甜。先生嘅主菜系煎西冷牛扒,本来对佢要求唔高,因为毕竟呢度系以鱼汤鱼面做主打,但竟然有惊喜,西冷火候刚刚好,肉质粉嫩但冇血丝,唔错!整体冇令人失望,可惜未试到鱼乌冬,下次一定要
一直想去小仪开嘅呢间鱼面店朝圣,今日终于氹到先生陪我去。

芒果沙冰

芒果沙冰大大杯,芒果味香甜浓郁,非常推荐!

Twins鱼之脆卷

香煎西冷牛扒配薯条
整体冇令人失望,可惜未试到鱼乌冬,下次一定要一次过叫哂鱼面同鱼乌冬比较下!

芒果沙冰
Twins鱼之脆卷