2024-04-21 96 浏览
今日去Outlet 行下,特意再访这特式餐厅。其实日本餐厅喺日本过江龙餐厅。在日本长期要排长龙。或许今日天气比较差,即使是周末时分午餐用膳嘅人唔多。松$238试吓呢个松嘅鱼生饭。送上两片芝麻酱嘅鱼生,可以拣三文鱼或油甘鱼。油甘鱼刺身非常新鲜,表面充满光泽,口感柔软,配上芝麻酱惹味可口。鱼生饭堆积一如小山,铺满饭面。鱼生10分新鲜,味道鲜美,配上特制酱油芥末,惹味可口,加上鱼生有各种刺身,有加拿大海胆、红雪蟹、鲑鱼籽、赤虾、鲱鱼籽、象拔蚌、螺肉、鱿鱼、金枪鱼、金枪鱼蓉等,用料丰富,口感比一般嘅鱼生饭更加丰富,饭是微暖的,所以入口温度刚刚好。吃到一半,店员加上鱼汤,令鱼生饭又别有一番风味。鱼汤十分鲜美,加上鱼籽芝麻,十分香口,再配上油甘鱼,充满日式风味,满满暖胃嘅感觉,好幸福哦。

或许今日天气比较差,即使是周末时分午餐用膳嘅人唔多。

松$238

油甘鱼刺身非常新鲜,表面充满光泽,
口感柔软,配上芝麻酱惹味可口。

2024-04-21
午餐