2018-03-20
心血来潮想食好野,拣咗呢间位于铜锣湾登龙街嘅Hungry Lobster~ 啲朋友话登龙街另一间食龙虾冇咁好味于是就试咗呢间。我地试左个法式龙虾汤、黑松露龙虾包、卡邦尼意粉同蒜片橄榄油辣椒带子意粉。另外餐厅有bless既果汁提供,呢个唔另外介绍啦🍹🥘法式龙虾汤可以自己加啲黑椒,不过本身个味都好浓,我个朋友都专登为呢个龙虾汤黎食呢间野,可想而知个龙虾汤几高质🥙黑松露龙虾包我哋就每人嗌左一个,入面会有啲沙律喺度,啖啖龙虾肉,亦都有好淡嘅黑松露味。不过个人就觉得黑松露同龙虾无特别夹🍝蒜片橄榄油辣椒带子意粉就超超超好味🤤❤️ 食唔到辣嘅人都食到少少,个带子食落去好腍唔会煮到过哂火。啲意粉煮得啱啱好好爽口超正,不过个意粉都好浓味,如果唔钟意咁浓味嘅朋友就未必适合嗌呢个啦🍝卡邦尼意粉正正常常,唔会好漏同济,但我哋三个人食其实都可以唔使嗌呢个意粉,因为我哋都一人嗌咗一个包呢间餐厅一定会再嚟食,不过多人食就可以试多啲野,因为佢价钱都有返咁上下,个人认为四个人黎食就最perfect😛