2018-02-17 236 浏览
本人自问都几喜欢食火锅,又其系特式火锅,点解好简单火锅配料间间都差不多款式,反而锅底我就觉得比较重要D,除咗食到锅底食材仲可以饮番碗靓汤,咁先至系完美火锅,是日又去咗旺角呢间品尝一下呢度招牌火锅先点咗大笪地花胶浓汤鸡锅,等一阵已见鸡锅出来先滚一阵再落埋花胶,再由店员帮忙分配给我地慢慢享用,未饮已闻到浓浓鸡嘅香味,配埋花胶真系唔知味道如何,先饮番啖汤味道够晒鲜甜又唔油腻,饮一碗当然唔够再来一碗,至于汤料鸡肉嫩滑花胶够软绵,一句讲晒够滋润真材实料饮完靓汤又到火锅,先有手切牛颈脊,肉质鲜嫩脂肪亦够肥美,入口肉味浓郁口感足再来有美国桶蚝大只又多汁,手打鲜虾丸同墨鱼丸用料足爽口又弹牙,最后唔少得饮番杯酒,又享受一餐滋润火锅

• 大笪地花胶浓汤鸡锅
  • 手切牛颈脊