餐厅: 四季芬芳
优惠: 于此国泰伙伴餐厅用餐赚里 !
条款及细则:
须受其他国泰条款及细则约束。
2023-06-13 2348 浏览
约左个朋友系沙田食晚饭,行过四季芬芳佢话想试下,门口见到大大个招牌写住蛇王芬,心谂大热天时食蛇会唔会太补😂不过见到餐牌除左招牌蛇羹,仲有好多养生fusion 菜,所以都决定入去试下。我地夜晚7点松d到,已full house咁滞 ,好彩等左一阵就有得入🤩招牌花胶太史蛇羹套餐套餐有一碗蛇羹同生炒糯米饭,蛇羹足料,药材味唔会太重,配埋柠檬叶同脆脆,好有童年回忆🙈生炒糯米饭粒粒分明,唔会太油或者太咸👍双重黯然销魂煲仔捞面煲仔饭食得多,煲仔面都正系第一次食,温泉蛋加埋两款叉烧,甜甜地既汁捞面都几好味😋子姜面酱鱼腩煲鱼腩厚肉大大块,应该系有炸过再炆,食落juicy同好惹味三色小笼包一次过试晒原味、黑松露、麻辣三种味,可以同朋友一人一粒,好欣赏有小test tube 唧d醋入去个小龙包中间,好贴心,唔怕夹起点醋个阵整烂😆菊花虾饺呢个几特别,第一次食有菊花味嘅虾饺我地太贪心叫多左,每一份食物份量都好多,饱到飞起呀!

招牌花胶太史蛇羹套餐

双重黯然销魂煲仔捞面

子姜面酱鱼腩煲

鱼腩厚肉大大块,应该系有炸过再炆,食落juicy同好惹味

三色小笼包

菊花虾饺

呢个几特别,第一次食有菊花味嘅虾饺

我地太贪心叫多左,每一份食物份量都好多,饱到飞起呀!
  • 花胶太史蛇羹
  • 蛇王芬腊味生炒糯米饭