2020-06-29 109 浏览
今日决定同朋友去吞pot嚟个鸡煲。6:30约左朋友系佐敦地铁站等,行几分钟就到,位置方便。餐厅唔算大,窗边嘅台可以望到日落,仲见到有outdoor位几chill。上鸡煲之前,店员有个九式调味架俾我地自己调酱,沟个自己钟意嘅调味料。由于朋友唔食得辣,两个人又食唔到太多,最后叫左招牌花胶螺片鸡煲半只。花胶鸡煲唔会话好似平时咁咸,仲有好多花胶同螺片系入面,绝对无偷工减料,绝对系养生之选。另外再点左十全大宝丸有晒5款手工丸。手打蟹粉墨鱼丸食落鲜甜,黑松露墨鱼丸系我既最爱,黄金海胆墨鱼丸都几特别,真系见到有海胆系入面,牛肉芝心丸好香,手打鹅肝虾丸我就冇食,不过朋友都几钟意!最后再点埋饺饺震,特别推介蟹粉蟹肉饺子,一路食一路同朋友倾偈,十分圆满既一餐
今日决定同朋友去吞pot嚟个鸡煲

花胶螺片鸡煲