2023-10-24 837 浏览
之前行过见到入面有好大块花墙 仲以为系西餐厅~ 原来系新开食花胶鸡嘅餐厅 过几日就同朋友去呢间试下佢地鸡汤!老板见到我地咁困惑于是就行左过黎同我地亲自介绍 每项菜式都介绍左下 好详细 老板好好人之后一人叫左一个锅 我叫左竹笙椰子浓汤鸡 朋友就叫左客家黄酒鸡上菜嘅时候会俾个炉仔热住个汤 咁就唔怕就越食越冻~我个汤超浓郁 一路热一路再浓啲 仲有好香嘅椰子味入面除左有好滑嘅鸡件 仲有竹笙同椰子片 另外配菜仲有娃娃菜 粟米同云耳试左一啖朋友嘅汤 有淡淡嘅酒味同姜味饮完即刻暖晒啊~另外我地仲叫左好多小食睇到menu样样都好吸引 最后决定叫晒想食嘅!估唔到专业整鸡汤嘅餐厅 连小食都整得咁出色椒盐粟米系我觉得最最最好食嘅小食 椒盐味配上清甜嘅粟米 真系好滋味呢~同埋佢预先已经切成四份一size 唔会食到狼狈~木鱼花皮蛋豆腐 个酱听讲系老板系外地学返黎 食落系偏甜口 系我中意嘅味道~加上皮蛋 肉松同木鱼花 成件事好夹!惹味猪手粒好贴心地将猪手变成无骨嘅粒粒 咁就唔洗好似平时咁拎起黎咬有时真系好想食猪手但又唔想咁大旧直接咬 咁样对女仔好friendly啊~酱汁非常惹味 猪手口感好好 加左青瓜粒又有解腻嘅

上菜嘅时候会俾个炉仔热住个汤 咁就唔怕就越食越冻~

我个汤超浓郁 一路热一路再浓啲 仲有好香嘅椰子味
入面除左有好滑嘅鸡件 仲有竹笙同椰子片
另外配菜仲有娃娃菜 粟米同云耳

试左一啖朋友嘅汤 有淡淡嘅酒味同姜味
饮完即刻暖晒啊~

另外我地仲叫左好多小食
睇到menu样样都好吸引 最后决定叫晒想食嘅!
估唔到专业整鸡汤嘅餐厅 连小食都整得咁出色

同埋佢预先已经切成四份一size 唔会食到狼狈~

加上皮蛋 肉松同木鱼花 成件事好夹!

惹味猪手粒
好贴心地将猪手变成无骨嘅粒粒 咁就唔洗好似平时咁拎起黎咬
酱汁非常惹味 猪手口感好好 加左青瓜粒又有解腻嘅作用 配搭得好好

餐厅所有职员嘅服务态度都好好 仲会主动帮我地睇下个炉嘅情况 下次一定会回访~