2023-11-09
巧得锅(观塘)钟意用新鲜材料煲出嚟嘅汤底打边炉,一定唔可以错过巧得锅🥳巧得set $328/位滋补花胶炖竹丝鸡锅(半只)🍲钟意饮汤嘅一定唔可以错过呢一个滋补汤,鸡汤非常足料,用好多唔同嘅材料去炖。可以喺汤入边揾到人参、花胶、淮山、桂圆、红枣同同半只竹丝鸡🤩花胶嘅size令我感到震惊,佢哋比嘅花胶完全冇手软,一旧花胶嘅长度有我半只手掌咁长!仲要饮落系自家汤嘅感觉,鲜甜美味,冇味精,饮咗一碗都唔会觉得口渴👍✨✨✨店员仲会帮手将正计剪成适合嘅大小,方便大家食👍🌟极度推荐钟意饮汤嘅人🌟巧得牛肉拼盘🐮拼盘包咗三款牛肉,有安格斯牛颈脊、安格斯牛肩胛安格斯牛柳粒!三款嘅牛味都好浓,仲肥瘦均匀😽😽巧得大拼盘🦪🥟🍤拼盘包含咗日本广岛蚝、帆立贝、刀贝、日本蟹柳、蜂巢豆腐、手打虾丸、墨丸、韭菜安格斯牛肉饺同自制鲜虾水饺✨✨海鲜完全冇腥味,广岛蚝食落仲好鲜甜😋巧得蔬菜盘蔬菜盘有几款唔同种类嘅菜,仲有南瓜同冬瓜🥬青藤椒凉拌花胶花胶数量少,每一旧花胶嘅长度都有我半只手掌咁长✋🏻我未影相之前已经比我我嘅同台抢先食咗一嚿🤣呢个凉拌藤椒味好出,麻味足,但系佢嘅辣度唔算好夸张,钟意食微辣嘅人可以一战😚!青藤椒沙冰🍧见今期
钟意用新鲜材料煲出嚟嘅汤底打边炉,一定唔可以错过巧得锅🥳
巧得set $328/位
滋补花胶炖竹丝鸡锅(半只)🍲
店员仲会帮手将正计剪成适合嘅大小,方便大家食👍
🌟极度推荐钟意饮汤嘅人🌟
巧得牛肉拼盘🐮
三款嘅牛味都好浓,仲肥瘦均匀😽😽
巧得大拼盘🦪🥟🍤
海鲜完全冇腥味,广岛蚝食落仲好鲜甜😋
巧得蔬菜盘
蔬菜盘有几款唔同种类嘅菜,仲有南瓜同冬瓜🥬
青藤椒凉拌花胶
青藤椒沙冰🍧
见今期出呢款新嘅饮品,就胆粗粗试吓😂但系又出奇地好饮,佢嘅味道有少少似Qxx嘅提子味,但系饮饮下又会有一啲椒麻味,口感非常有趣🤓