2020-07-05 56 浏览
今晚放工约咗朋友一齐食鸡煲, 拣咗尖沙咀呢间, 吞pot鸡煲.住家菜 ,之前已经食过好多次,觉得好好味!之前都系简辣嘅鸡煲, 今次想食得滋补少少, 冇咁热气, 就拣咗呢补螺片花胶鸡煲!望张图觉得好吸引,之前拣嘅香辣鸡煲都劲好味 !有预感会唔会失望!环境阔落,又宽敞。一嚟就会畀所有嘅酱料,酱料收费每位12蚊,有好多只酱料任君选择!我就拣咗麻酱同埋炸蒜蓉捞埋一齐,劲好味!鸡煲出场 ,金黄色嘅汤底, 好足料,肥美嘅鸡,同埋好多花胶螺片, 愈食愈滋味 !花胶好厚,好滋补! 成件事就系美容养颜!越食越开心!手打黄金海胆黑墨丸另外仲叫多两款𩠌,第一款系手打黄金海胆墨鱼丸 ,另一款就系滑嘟嘟, 两款同时上菜,实在太心急 一到就倒咗落去个煲度,见唔到成个图, 黑蚊蚊嘅一粒海胆黑墨丸望落平平无奇,但系充满惊喜!滑嘟嘟( 蟹子墨鱼滑,蟹籽虾滑,鲮鱼滑) 另一款滑嘟嘟真系菜如其名 ,滑到飞起 !等佢熟嘅时候就成碗不起咗喇!好滋味!

环境阔落,又宽敞。

我就拣咗麻酱同埋炸蒜蓉捞埋一齐,劲好味!

手打黄金海胆黑墨丸