2019-03-14 324 浏览
身边总有朋友系好大食嘅,佢哋平时食饭都钟意拣一啲任饮任食嘅自助餐形式,今次有位朋友推荐试下呢间嘅养生锅再加刺身嘅自助餐,就嚟到旺角分店试吓除咗一般嘅火锅汤底选择,仲可以拣养生锅或者宫廷海鲜锅,只要加少少钱仲可以任食埋刺身火锅嘅配料选择好多,除咗有一般嘅丸类、肠仔、金菇、响铃、牛柏叶、鱿鱼等等,仲有一啲比较少见嘅,例如牛膀、肠粉同年糕,可谓任君选择,花多眼乱,每样都尝试餐厅仲提供一啲凉拌嘅小菜,例如皮蛋、莲藕、云耳等等,自己仲可以用十几种唔同嘅酱汁一齐搅拌调味,呢种系其他餐厅比较少见嘅我哋仲试咗辛辣面同埋炸鱼皮,一齐放落去火锅度好滋味,如果大家想食其他热食,仲有菠萝炒饭等等养生锅嘅汤底同埋材料都好丰富,起码有成只鸡一齐煲,里面仲有好多花胶杞子,全部都系滋补养生嘅食材,食完之后唔会热气之外,仲觉得对身体有益,个汤底我哋试过一开始就咁饮,真系好足料嘅味道我自己就最钟意任攞嘅牛肉羊肉同埋猪肉,每一件都色泽分明,好新鲜而且脂肪唔多,牛肉味够浓,唔似出面一啲餐厅肥牛有好厚嘅脂肪,师傅会不断切出嚟,有时仲要排队抢住拎喜欢海鲜嘅朋友仲可以试吓蚬仔,一样好新鲜,放去火锅仲令个汤底更加鲜味食完火锅仲可以出
身边总有朋友系好大食嘅,佢哋平时食饭都钟意拣一啲任饮任食嘅自助餐形式,今次有位朋友推荐试下呢间嘅养生锅再加刺身自助餐,就嚟到旺角分店试吓

养生锅

牛肉及猪肉

食完火锅仲可以出去甜品柜,有唔同款式嘅甜品可以任拎,有木糠布甸、啫喱、生果等等,而且自己仲可以整格仔饼同章鱼小丸子

我地就最兴奋狂食Dreyers雪糕,士多啤梨味同石板街味都好出色,食到停唔到口

餐厅嘅环境都几干净,座位好阔落,坐得好舒服,而且食物款式好多元化,无论系刺身火锅配料都有好多选择,而且员工嘅服务态度都唔错,以呢个价钱嚟讲好值得,特别推介养生锅,因为觉得健康又滋补
2019-03-11
养生锅