2021-06-28 133 浏览
好耐无食鸡煲,所以今日约了朋友去油麻地试下呢间主力卖鸡煲的火锅店平时食鸡煲都食开辣味鸡煲,今次试下转下口味,所以点了花雕药膳鸡煲由于我地得两个人食,所以只点了半只鸡,鸡煲一端上来便闻到好香的药材味,而且汤底非常之清甜,我地都忍唔住一边食鸡一边饮汤我朋友原本点了大柠茶,但忽然见到呢到有咸柠七,因为唔系间间都有咸柠七饮,所以最后拣咗呢杯大咸柠七饮我就每次打亲边炉都一定要饮啤酒😎食鸡煲当然最紧要系鸡啦,鸡食落好嫩滑,配上药膳汤底,好juicy😍打边炉另一样不得不点的食物便是肥牛,我地点了特级雪花牛肋片牛肉也很有牛味,但要注意不要碌得太耐,如果唔系牛肉就会好韧我地仲点了韭菜饺和自创爆芝响铃,韭菜饺皮薄,韭菜和肉类比例适中,配上药膳汤底好夹自创爆芝响铃见到个名都觉得好吸引,所以点左黎试吓,在汤内滚一滚便可以拿上来吃,中间会食到溶化嘅芝士,估唔到都几夹而家七点前埋单,所有配菜可以半价,我地咁啱今日提早吃饭,还可以享有优惠,悭咗唔少钱
好耐无食鸡煲,所以今日约了朋友去油麻地试下呢间主力卖鸡煲火锅

花雕药膳鸡煲

大咸柠七

我就每次打亲边炉都一定要饮啤酒😎

打边炉另一样不得不点的食物便是肥牛,我地点了特级雪花牛肋片
特级雪花牛肋片

牛肉也很有牛味,但要注意不要碌得太耐,如果唔系牛肉就会好韧

2021-06-28
花雕药膳鸡煲