2021-05-07
由于疫情关系,近来香港人愈来愈注重健康作为女仕既我,如果又有得养生又可以养颜噤就prefect啦! 经朋友介绍就嚟左依间花胶鸡专门店,绝对可以满足晒我两个愿望呀! 坐低不久,主角花胶鸡就来了! 香喷喷嘅汤底,服务员再细心为我们剪开只鸡再放入花胶.鸡好嫩滑,应该系新鲜新界走地鸡;花胶份量亦好多;而我就认为主角系个汤,好香浓,似煲咗好耐,我足足饮了四碗! 至于火锅配料每碟都好大份,炸芋头比其他火锅店入味好食,牛肥度适点中,因为本人好怕太肥既牛肉. 虾滑好大碟,好有虾味. 比较冷门既芝士牛丸出奇地出色,好弹牙入面亦有超多芝士!! 最高兴还有大大碟炸支竹,好多火锅店只有鲜支竹而没有炸支竹,其实味道和质感都会系炸支竹比较出色! 本人甚至认为炸支竹系打边炉最佳既朋友啊!