2020-05-19 46 浏览
太子D出口尼边比较静,但系总有啲小店系令人有惊喜~系d出口一转右,行过两三个舖位就见到尼个好传统嘅木门,好有特色~喜相逢主要以手工饺子,汤饺煎饺为主,今次我叫左云耳椰菜猪肉饺煎饺同埋白菜猪肉汤饺,再加埋每次我见到都会叫嘅醉鸡,可能太热,唔算好有胃口,叫个例牌就岩岩好!醉鸡份量合理,而且非常入味,又有酒香,肉亦好滑尼一个系煎饺,皮嘅厚薄好适中,而且入而馅料好丰富,唔会煎过龙,唔会好重油腻感,好好食!汤饺,每一粒都有成只汤匙咁大,皮好滑,滑到会夹唔实个种,同埋根本唔需要任何调味,好好味呀饺子唔算一样好难整嘅食物,但系要做到皮薄馅靓就真系好有难度,而且要包到靓,有折痕,而唔会过厚或者易穿,好有难度,但系尼间做得好好!

醉鸡份量合理,而且非常入味,又有酒香,肉亦好滑

2020-05-19
  • 秘制醉鸡
  • 秘制醉鸡(例牌)
  • 西洋菜猪肉汤饺