2024-03-11
经过荔枝角附近, 揾间茶记医肚, 一望个menu, 就似乎得滑蛋同汤饭比较吸引我哋😂食个快饭! 价钱唔贵, 啲位又几好座✨『蒲烧鳗鱼蛋包饭』HK$63大大块滑蛋包住米饭! 加埋沾左蒲烧汁嘅鳗鱼好好送饭呀🥢鳗鱼配滑蛋真系冇得输, 味道好夹, 滑蛋炒得刚好, 唔太熟, 又唔太生. 会有蛋汁, 跟麻酱沙律菜, 健康之选!『鲍鱼花胶冬菇鸡汤』HK$61可以配饭或者配乌冬, 我就拣左乌冬, 其实都几夹, 咁啱今日天气都仲系凉凉地. 食返个热汤好舒服🍲个汤都好足花胶同鸡味, 感觉足料, 饮完舒服唔口干, 汤料有冬菇、小鲍鱼、花胶、白萝卜、鸡件、虫草花, 鸡件有咬口...跟餐我仲加配左『吉列炸虾两件』HK$10同『蚝油生菜』HK$10, 份量尚可, 话晒都成日出街食饭, 食条菜就健康啲啦! 仲有跟餐个『冻柠茶』都几大杯㖞! 抵饮🍹柠檬茶茶底系红茶为主, 柠檬冇苦涩味🫶🏻°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°红米 📍 长沙湾道883号亿利工业中心地下8号舖
大大块滑蛋包住米饭! 加埋沾左蒲烧汁嘅鳗鱼好好送饭呀🥢鳗鱼配滑蛋真系冇得输, 味道好夹, 滑蛋炒得刚好, 唔太熟, 又唔太生. 会有蛋汁, 跟麻酱沙律菜, 健康之选! 『鲍鱼花胶冬菇鸡汤』HK$61
可以配饭或者配乌冬, 我就拣左乌冬, 其实都几夹, 咁啱今日天气都仲系凉凉地. 食返个热汤好舒服🍲个汤都好足花胶同鸡味, 感觉足料, 饮完舒服唔口干, 汤料有冬菇、小鲍鱼、花胶、白萝卜、鸡件、虫草花, 鸡件有咬口... 跟餐我仲加配左『吉列炸虾两件』HK$10同『蚝油生菜』HK$10, 份量尚可, 话晒都成日出街食饭, 食条菜就健康啲啦! 仲有跟餐个『冻柠茶』都几大杯㖞! 抵饮🍹柠檬茶茶底系红茶为主, 柠檬冇苦涩味🫶🏻 °°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°
红米
📍 长沙湾道883号亿利工业中心地下8号舖