2020-06-06
今日 OT 迟咗收工非常肚饿 😪 , 喺 office 附近揾间地道小店叉叉电 见到呢间 "元朗新记" 好多人 , 仲有好多人等外卖添 , 睇嚟应该唔错 , 就入咗去试下啦 😏 !!餐牌 (部分) :原来除咗鸡粥 , 仲有好多嘢食 , 例如肠粉 , 炒面 / 饭 , 烧味 , 中式粉面 , 小食 选择丰富 , 一定拣到你想食嘅嘢 ! 餐牌制作几精美 , 图文并茂好吸引 , 好多野都想食 🤣 ~~贵妃鸡粥 ($52)一场黎到 , 紧系要试下出名嘅鸡粥喇 ! 粥底绵 , 充满鸡味 , 鸡件大概 5 - 6 件 , 够入味 , 肉质软滑 , 😋😋 贵妃鸡做得唔错 ! 叉烧肠粉 ($24) 粉皮中规中矩 , 馅料丰富 , 叉烧粒几好食 海蜇熏蹄 ($52)唔好睇佢细细碟 , 其实好足料㗎 ! 海蜇超好食 😍😍😍 , 够惹味又唔会太辣 , 爽口 , 好耐冇食过咁好食嘅海蜇喇 , 呢个必点 👍👍 !!乳鸽 ($65) 卖相一流 ! 又大只 ! 皮脆肉 juicy , 连唔食乳鸽嘅我都忍唔住食咗一啖 😆😆 ~ 椒丝腐乳炒通菜 ($43) 哗 ! 好大碟 , 食极都食唔晒 , 抵食 ! 够惹味 ,
粉皮中规中矩 , 馅料丰富 , 叉烧粒几好食
哗 ! 好大碟 , 食极都食唔晒 , 抵食 ! 够惹味 , 又唔会太咸
自家制五花茶 ($9)
几抵饮 , 有凉茶味但唔太苦 😉😉
整体嚟讲 , 食物质素唔错 , 餐牌选择丰富 , 特别想赞食店嘅卫生 !! 好干净 , 食得安心 👍👍👍 !