2020-02-10
如果你唔系街坊,呢间舖个位置就真系好难揾。我同朋友行左两大圈都未揾到。平日对肠粉都唔系好热爱,唔可以畀好多comment。但系食惯预先卷好,块皮厚过我个妆嘅平价肠粉,个对比真系好大。首先系肠粉种类,有普通白色米浆,有红米浆,亦都有黑豆浆,好少见。但无论你叫咩种类,个皮都系好薄好滑,透光得黎都要少少力自可以将佢切开。果日我地叫左个套餐,肠粉转红米,加烧卖,仲有一枝自家凉茶,例如罗汉果茶、五花茶等等。红果日叫左枝罗汉果茶,一饮落去就知佢系真材实料,浓厚嘅罗汉果味,好清甜,唔似有另外加糖。唔好睇图好似好细份咁,其实已经够两个人当tea食。比个概念大家,食一份套餐,图片入面果份大约40蚊埋单。对比平日大家系街市见到果d厚皮,预先卷好,蒸完又蒸果d系真系好大分别!呢个肠粉唔使加花生酱、甜酱果d都已经好好味😋简单就是美!