2019-12-10 173 浏览
收工嚟到油塘大本营,经过food court,见到旺讲记冰室,之前一直都好想试吓佢个滑蛋饭,今日终于有机会。餐厅系food court入面,虽然系露天,但环境干净舒适,而且枱与枱之间空间都大,唔会话好压迫。睇一睇餐牌,大部份都系佢哋嘅招牌滑蛋饭,当然仲有其他选择,例如捞面或者通粉,大部份价钱相宜,今时今日出街食饭,呢个价钱已经算中下。我叫咗个滑蛋叉烧虾饭,一想到你绝对系好吸睛,试一试个滑蛋好滑,而且好重鸡蛋味,虾仁爽口,叉烧味浓,值得一提嘅系佢个豉油应该系自己调过味,捞埋个饭食好正!另外亦都叫咗个鸡扒印尼捞拉面,个印尼啰应该有两份,大件夹抵食,不过个鸡扒略嫌香草味过浓,如果可以再煎得香口少少就非常好啦!整体来讲都算唔错,性价比非常高!难怪咁多人推荐呢间冰室!

整体来讲都算唔错,性价比非常高!难怪咁多人推荐呢间冰室!