2022-05-18 154 浏览
位于西湾河的诸胜堂 西湾河地铁站对面 过条马路就系啦 本身以为佢系一间日式餐厅 (个名完全唔似茶记)误会了原来系一间新派茶记!平时朝早7:30就有早餐食 今日嚟到就试咗午餐 有七款选择连埋每日都有啲唔同嘅特餐环境非常阔落有卡位亦有普通座位 见到枱上既Menu有好多唔同种类嘅食物叉烧虾仁双拼日本滑蛋饭 配自家制甜豉油 ($60)见到虾仁大大只就知好食啦 都有4-5 只虾仁 滑蛋炒得啱啱好唔会好老 仲专登叫咗少饭 但啲滑蛋叉烧唔会因为咁而减少 甜豉油嘅味道都唔错 捞饭一流 最衰冇另上豉油俾我控制下分量😹😹 想再加多d甜豉油😀饮品方面都系叫左热柠水(继续养生健康😂) 佢有好多特式饮品 好似爱尔兰咖啡 黑牛等等😍 好吸引,下次有机会再黎试下!

叉烧虾仁双拼日本滑蛋饭
配自家制甜豉油 ($60)

见到虾仁大大只就知好食啦 都有4-5 只虾仁