2020-03-10 108 浏览
大埔友食饭,经过八号花园嘅金记冰室,个门面喺大埔区嚟讲算系大,放满餐牌喺门口,睇啱野入,GO~【老火汤】都算有啲汤料,又唔会太咸,OK啦。【无冰奶茶】我自己就最钟意,茶味够,又用冰镇方法,保持奶茶浓度。朋友就大赞【绵滑蛋白杏仁茶】,清香杏仁茶再加上滑滑蛋白,唔系度度有得饮!【滑蛋非王炒虾仁】 竟然可以满足到我奄尖朋友嘅要求:走韭王! 蛋炒得非常嫩滑,最值得赞系个虾仁好大只,有虾味又弹牙又无虾屎,照计应该系急冻虾仁,但估唔到有鲜虾味道,有惊喜㖞。【白胡椒猪肚鸡煲】呢个有啲失色,虽然材料唔少,但猪肚同鸡件都偏硬,唔太入味。 个汤嘅胡椒亦唔太突出。最后叫左【金粒西多配雪糕】做甜品,即炸西多粒配埋雪糕球,YUMMY~~员工服务同态度都唔错,执枱收碟勤快。 枱面亦贴纸写住啲防疫措施,食得放心!

【老火汤】都算有啲汤料,又唔会太咸,OK啦。