2019-01-01
依度食过一次午餐,水准都唔错,事隔二年多再来食晚餐,咁揾到少少咪可以食贵少少啰,最贵由一千五百至一千九百,就选择左最贵既1900元未计加一既OMAKASE,这个价钱都系目前常见既价钱,有啲再贵就唔讲住啦,冬天都会食左口鱼,食落几肥,有甜味,有少少入口溶化感觉,很不错,虽然唔系我目前食过最好,但都有水准.𫚕鱼同样冬天必食,我会觉得𫚕鱼比鲔鱼更吸引,个皮烧过带脆口,肉质够肥,食此味都系厚切系王道,真系好似食烧肉咁,都唔错,不过左口鱼吸引少少𩽾𩾌鱼肝同皮剥,前者经过慢煮,仲要切成午餐肉咁厚,正常都会开心,很嫩滑质感,但味道偏淡,惊喜不及前二晚系鮨魂用萝卜夹住,皮剥既肝捞埋啲肉,其实都唔系食得出有咩味道,整体上二者都可以做得更好.拖罗都系肥美,个酱酸酸地都几好,美味但唔会有惊喜一品.鲣鱼,都新鲜,依一味都容易腥都爆,外表都会烧过,系有少少香味,不用沾酱汁会比较好香箱蟹,今年第二次食,份量还好啦.熟食有蚝同龙虾,后者冇乜特别之处,普通,前者蚝配上柿都几夹.一件蚝配上一件柿可以中和返个味,依二个熟食既摆饰都几好,但如果四百蚊之差系只多这二款而刺身寿司都相同,就唔系太抵,鲭鱼都新鲜,饭粒唔会太湿,这
拖罗都系肥美,个酱酸酸地都几好,美味但唔会有惊喜一品.
香箱蟹,今年第二次食,份量还好啦.
鲭鱼都新鲜,饭粒唔会太湿,这里的饭都几好.
银鳕鱼没有特别,宁愿给一件贝类
车海老,我很喜欢食,因为熟多过生,有甜味,
三文鱼配上白子捞埋白饭,但个人感为比较浪费了白子,突出唔到,系全晚比较差
蟹肉蟹膏就够甜
海胆配上用米制成既塩,少少咸配上海胆甜味,不错,同埋海胆比既份量都几多,虽然唔系夏天食,但都好食
这一餐晚饭很好的体验,以1900元就有少少贵,有唔少都不错,除左一,二道有点失望.我会喜欢握多二件寿司比起一碗一碗咁上,觉得厨师都要注意食客既反应,下次还未知去边间食,