2012-06-16 56 浏览
今(16-6-2012 Sat)朝,同男友起身后去食早餐,佢话o黎o黎去都系茶餐厅,好闷.但我o地又唔够时间饮茶,佢话边行边.终于佢决定食吉野家.我o地o黎到,就o黎11:00am,要食午餐o黎喇,人唔系好多,我同佢行去收银o度,我见到有$37.50o既咩三文鱼沙律牛丼,我就话要呢个,佢就话要$45.80o既加大牛肉丼饭一齐食.咁是但啦.咁我去揾位,佢买o野喇.点知我睇见佢同收银倾好耐,搅乜鬼呀????到佢等o野食时佢走o黎问我,原来我讲o既三文鱼沙律唔系小食,系一个餐.我答系啊.佢话佢以为系小食,所以同收银讲o左好耐@.@.最后佢都系买o左呢两个餐=.=”,点食呀?佢拎齐o野食过o黎,睇见个三文鱼沙律牛丼o系牛肉饭上加o左好多紫菜同一pat三文鱼沙律酱,而男友o既牛肉饭就大大碗.开餐.三文鱼沙律酱有好浓郁o既三文鱼味道,男友都食,佢话咸,而且应该系将熟o左o既三文鱼加沙律酱放伕搅拌机搅.我睇到餐牌有加唔知几多钱,就有盐烧三文鱼食,我同男友讲,应该系现成用盐烧三文鱼加沙律酱整,所以咸啲.而牛肉仍松软,饭亦都系软熟,不过冇乜汁.男友就帮我攞牛肉汁,食完呢个真系好饱呢.而男友o个个呢,其实

@.@.最后佢都系买o左呢两个餐=.=”,点食呀?

三文鱼沙律牛丼
而男友o既牛肉饭就大大碗.
加大牛肉丼饭
开餐.
两杯汽水

而男友o个个呢,其实饭o既份量冇加到,加o既系牛肉,佢都食到好饱啦.
2012-06-16
$41.65 (早餐)