2019-02-27
大前日(24-2-2019 Sun)晏昼同老公俾完嘢人后食晏,嚟荃湾食街扫街啦,点知嚟到,佢冇意欲扫街,见到前身系入面嘅呢间,佢睇到有鸭血,于是话要食.我 哋入去,老板两公婆已经拦住,话入面有位,喺喥买咗先.老公就即拣油面,辣鱼蛋,豆卜同台湾麻辣鸭血,舀𩠌𠮶个亚姐主动问佢要唔要土鱿?老公就要埋.重要佢 哋话嘅魔鬼辣酱另上.然后到我,我唔知要咩面时,老板娘就话有面,米粉,米线,咁我要米线,拣贡丸,响铃同猪皮.老板就收$97.00.我 哋行入去,老板娘已安排好座位,影完相开动喇.睇到两条响铃已浸软晒,我要快快食喇,响铃索晒汤汁,好彩汤汁好浓味,所以腍晒嘅响铃都好食.之后食猪皮,猪皮爽弹但亦入味;贡丸,爽口,但味道相对冇咁浓.米线都弹弹地牙,OK嘅.个汤唔止浓味,而且好热.我试吓老公嘅豆卜,好入味;土鱿,辣嘅.而佢大赞秘制猪手好食,我又试啲,系又好腍同入味.辣鱼蛋我就冇试.最后台湾麻辣鸭血呢,佢cut开少少俾我,唔麻辣,不过佢话系麻辣嘅,可能我只试少少试唔到.咁魔鬼辣酱呢?佢话冇想像中咁辣,只系香啲,似XO酱.环境:呢 喥用上梳化椅,好舒服.价钱:其实一直宦唔知价钱,我系喺坐低后周围望至睇到
最后台湾麻辣鸭血呢,
环境:
呢 喥用上梳化椅,好舒服.
价钱:
其实一直宦唔知价钱,我系喺坐低后周围望至睇到价钱,3𩠌面$36.00,4𩠌面$43.00,台湾麻辣鸭血$18.00.