2022-05-13
黄雨+雷暴警告都无阻我去食「那个」😂今次就特登想试下之前睇过好吸引既卤鸡球便当,又加咗一条台湾香肠,饮热黑荞茶😋返屋企打开见到四个大大件鸡球真系幸福感飙升😍因为系卤鸡球唔系香酥系列所以唔会因为一个钟车程有好大影响,都好似卤排骨咁先炸过再卤入味,炸衣有微微甜味,鸡肉够嫩仲有少少juicy,combine埋一起好好味,啖啖肉食唔停口😋小菜就同之前一样仲有我既最爱红烧茄子🍆,炒粉丝同金平莲藕亦都好好食,不过总体好似咸咗少少🤏用黑荞茶平衡返🙈呢度既台湾香肠系第一次食,差唔多手指长,一节手指宽,可以食到肉粒同蒜香,另外有少少甜香加焦香,我好少系出边食台湾肠所以冇乜比较,不过都唔错,唔会话好甜果啲~黑荞茶就正正常常啦,虽然我都好想饮奶茶乜乜但为健康要忍😂浓淡适中有麦香,打包都好仔细唔会倒漏或渗出黎👍卤鸡球便当 8.0/9台湾香肠 7.0/9黑荞茶 7.0/9OVERALL 8.0/9虽然卤鸡球便当系个menu排最末,唔留意可能会觉得麻麻?不过质素其实相当唔错,真心建议大家除咗招牌可以试下呢款呀💛
卤鸡球便当 8.0/9
台湾香肠 7.0/9