2021-10-12
呢间系其中一间我食过会返寻味嘅餐厅,主打石锅料理,位于女人街入面,唔太起眼,经常未到7点已经打晒蛇饼,今次特意约咗朋友6点就去食咗先行街-💖照烧鸡扒石烧手打乌冬 $74佢有5汤底可以拣:黑松露香菇汤/鱼介豚骨浓汤/和风咖喱浓汤/山地狱辛辣汤/黑蒜油豚骨汤。上次试过黑蒜油豚骨汤,今次一于试吓佢个黑松露香菇汤!一嚟到个汤仲滚紧🔥,超大烟,好香嘅黑松露味扑鼻而来😍乌冬上面仲放咗一大匙黑松露,比足料👍🏻佢嘅手打乌冬都好弹牙,唔系煮得好腍一夹就烂𠮶种!💖300°C热石鳗鱼茶渍饭 $88 未食过茶渍饭,唔识点样食,好彩店员好Nice咁样教我地🤣佢另外有个茶壶装住啲茶🫖可以逐少逐少咁加入啲饭入面捞饭食。食落去有啲茶香🍵有啲鳗鱼香同少少饭焦嘅香味,真心好正😉烧鳗鱼质素亦十分可以,肉质弹牙爽口!-佢最后仲好贴心咁送咗两粒甜品比我地,系红豆馅嘅和果子,味道不过不失咁。佢呢个份量同质素绝对对得住呢个价钱🤑
照烧鸡扒石烧手打乌冬
💖照烧鸡扒石烧手打乌冬 $74