2018-01-28
黎到最多人既旺角,行过油麻地登打士街果边,行人细巷女人街都发现好多好野食!因为天气冻左所以简左打边炉~首先装修好士正空间感大~安排左卡位比我地两个人,座位简间坐得几舒服唔会同人地台咁迫,唔洗食得咁辛苦😌依道有鸡煲,胡淑猪肚汤,蕃茄薯仔汤等等啦...我同朋友一致夹到简胡椒猪肚XD太有默契了 暖暖胃~胡椒酸菜猪肚汤等佢滚起左就试下碗汤+猪肚先!猪肚份量足料同大大旧~未碌野食已经狂食猪肚😂易咬得黎入味👍🏻个汤好劲胡椒味,不会太咸,正呀推介唔会令人失望!!手打虾滑打边炉必食虾滑,食过好多间我敢话依间最出色!见到仲有啲生虾黑色虾肉边系个滑到,新鲜足料到!碌黎食好弹牙 好疯狂食呀~食得多都唔会济,只是享受😋相个墨鱼滑都同样出色,必试!牛柏叶好正虽然滚一阵会缩水但胜在份量多~点埋自沟酱油简单已经好好味🤤秀珍菇都好新鲜唔会烂~猪颈肉无咩雪藏味(以前食过好惊阵味),新鲜切出来~脂肪比例又ok😋萝白呀!系萝白呀仲要切得适中厚度唔洗滚超耐先林,好甜呀☺系咁食~仲叫左个薯粉~滚左两分钟就食得~QQ烟韧卖飞佛!雪花肥牛火锅主角的肥牛~👏🏻啲肉质唔谐~新鲜切出来😍叫左大份,份量多~大胃的我食左好多!唔洗多讲,咸柠
胡椒酸菜猪肚汤
手打虾滑
雪花肥牛
唔洗多讲,咸柠七同咸柠乐配火锅是常识吧~(˶‾᷄ ⁻̫ ‾᷅˵)
如果去开旺角唔想排队食野,同朋友聚会又想坐得舒服,可以黎一试!店员招呼得好周到😊卫生环境企理既火锅专门店👍🏻👍🏻👍🏻(下次我会试下鸡煲🤤)