2010-03-08
5-3-2010收工终于可以去「下场」, 不过仍然得返 20 分钟食饭, 唯有喺附近快快 chur 碗面就算. 呢间路过 N 次都未食过, 又食个三𩠌车仔面 $25), 加杯冻豆浆 ($6).先嚟豆浆, 味道现成得很, 几稀, 豆味薄, 好在唔太甜, 叫「好过无」的货色吧.主食系油面配猪大肠 + 萝白 + 牛肚... 汤底 (系腩汁?) 色水好深, 带点混浊, 呷了一啖只觉好浓五香味, 跟住好口渴, 睇嚟真材实料得来, MSG 亦唔轻手㖞 油面硬度刚好, 食落唔腻, 最后明明份量唔少都俾我食晒 猪大肠十分入味, 唔太肥, 食落带甜及卤水香, 软熟又带点烟韧, 好食; 牛肚亦十分入味, 不过我觉得太软挞挞, 还是有咬口一点的较对胃口; 萝白就好好食, 软腍无渣, 食落清甜得很, 索了汤底及卤水汁又多一份咸香, 正 底部仲有几嫩的西洋菜, 食落爽甜, 正 环境及卫生就认真麻麻了, 不过车仔面系几好食, 难怪 8:xx pm 嚟到仍然多人成咁.放低 $31, 都值得试试的.
放低 $31, 都值得试试的.