由于禁左晚市堂食既关系,好耐无食日式放题。今日年三十晚,想食餐劲既,不如就食返餐午市日式放题啦。地点就当然系我最钟意既老铜满屋。午市12点至4点,任何两个钟任饮任食,收费$183+10%,平过晚市之前$238+10%。惊喜地发现原来午市同之前晚市黎既order纸系一摸一样!Order纸一共有14张,种类都非常多。1)刺身13款最爱北海道带子,厚身啖啖肉兼鲜甜甜虾必食,鲜甜,虾头有汁大赤虾唔算大,但系非常爽脆日本油甘鱼厚切,食落鱼香四溢三文鱼都好新鲜肥美赤贝虽然细块,但系好爽脆象拔蚌大部分都好脆仲试左吞拿鱼同北寄贝,其他刺身有希灵鱼,松叶蟹棒,彷鲍片同酒煮荣螺片2)寿司6款池鱼王必试,质素可媲美omakase,只系比较薄切仲试左广岛蚝同柚子油甘鱼腩,其他寿司有京葱三文鱼腩,黑松露吞拿鱼酱油渍同黑松露赤虾3)火炙寿司4款同芝味系列3款辣汁烧三文鱼试过都唔错,唔太辣仲试左盐烧左口鱼边,其他火炙寿司有蟹油蒜香烧帆立贝,秘酱厚烧玉子火炙厚烧芝士鳗鱼既鳗鱼的确几厚,加一小块薄薄既芝士系上面都几好食仲试左酱烧芝士鲜虾都ok,其他芝味系列有芝士长脚蟹棒4)创作寿司4款海苔牛油果酱伴鲍汁元贝鹅肝伴带子忌

甜虾, 大赤虾, 日本油甘鱼, 北海道带子

1)刺身13款

最爱北海道带子,厚身啖啖肉兼鲜甜
甜虾必食,鲜甜,虾头有汁
大赤虾唔算大,但系非常爽脆
日本油甘鱼厚切,食落鱼香四溢
三文鱼都好新鲜肥美
赤贝虽然细块,但系好爽脆
象拔蚌大部分都好脆

池鱼王, 柚子油甘鱼腩, 广岛蚝

2)寿司6款

池鱼王必试,质素可媲美omakase,只系比较薄切

辣汁烧三文鱼, 火炙厚烧芝士鳗鱼
酱烧芝士鲜虾, 盐烧左口鱼边

3)火炙寿司4款同芝味系列3款

辣汁烧三文鱼试过都唔错,唔太辣

仲试左酱烧芝士鲜虾都ok,其他芝味系列有芝士长脚蟹棒

4)创作寿司4款

海苔牛油果酱伴鲍汁元贝
鹅肝伴带子
忌廉芝士玉子
烧海胆吞拿鱼茸

呢张order纸入左,但系可能miss左,所以试唔到。

5)手卷三款

北寄贝沙津
龙虾沙律
 海胆

香葱吞拿鱼茸, 三文鱼籽军舰

5) 军舰 4款

香葱吞拿鱼茸军舰虽然唔见左d香葱,但系吞拿鱼茸都好滑,如果份量多d同紫菜脆d就更好
仲试左三文鱼籽军舰,其他军舰有海胆鱿鱼同蟹子

花之恋

6)卷物6款

花之恋都唔错
双重芝士鳗鱼卷
铁火卷
芒果蟹卷
加州卷
海鲜火焰三文鱼卷

漏过一次单,之后再落就有黎

盐烧牛舌, 牛油翠玉瓜, 烧新鲜菠萝

7)串烧6款

烧新鲜菠萝系必食,非常juicy,食完成块面都系汁
盐烧牛舌调味唔错,有d咬口但系都算淋
牛油翠玉瓜爽脆又唔算太油

西京比目鱼
蒲烧鳗鱼
盐烧鸡软骨

9)烧物6款

西京比目鱼必食!鱼肉超滑鱼皮超脆仲烧得㶶㶶地好香,味道甜甜地,加d沙律酱更好味
蒲烧鳗鱼撒上白芝麻粒,又香口又弹牙,加上浓浓既鳗鱼汁,上台时仲系暖暖地,好正
烧羊鞍唔系每一转d质素都系稳定,但系好食个转真系烧得外脆内嫩,唔会过熟,肉汁仲可以锁得住,调味亦好好味道
盐烧鸡软骨烧得干身,有少少㶶边,粒粒都脆口,又唔会过咸,好好味
黄金焗蚝
七味烧三文鱼鳍变左烧鲭鱼

鲜茄虾汤海鲜锅

10)煮物6款

鲜茄虾汤海鲜锅,鲜茄汤底超清甜同浓厚,蔬菜量超多,好多娃娃菜,鲜茄粒,小棠菜,一只大冬菇,仲有粉丝同金菇。叫左走虾真系全走但系加左好多连壳既蚬肉,想食得健康d必叫
瑶柱海鲜粥
喇沙海鲜锅
日式黑蒜油拉面
雪花肥牛窝
牛肉乌冬

辣酒煮东风螺

11)厨师推介6款

辣酒煮东风螺真系几辣,一共有大概十粒东风螺,肉质新鲜好食
香辣鸡翼尖
四川风味炒鸭肾
串烧和风牛肉
竹笙瑶柱蟹肉翅
御品鲍汁烩花胶

蕃薯, 苦瓜, 温室南瓜, 虎虾

12)天妇罗5款
虎虾唔算细只,新鲜炸起,肉质鲜甜爽脆,可以encore
试左温室南瓜,蕃薯同苦瓜。另外仲有蟹棒

自家制吉列炸蚝, 芝士年糕, 水牛芝士

榴梿炸弹

13)炸物5款

最爱榴梿炸弹!外皮薄薄,里面超多榴梿酱流出黎,超辣嘴,连唔食榴梿既我都encore左3次
自家制吉列炸蚝必试,炸皮唔算厚而超脆,入面蚝汁丰富,好食
芝士年糕有d似榴梿炸弹,但系有dQ弹,中间系流流地心既芝士,食完唔觉腻
水牛芝士中间咬开超拉丝
芝麻鸡翼

HD Ice-cream Cups

14)雪糕

每人只可以拣一杯雪糕,全都系大牌子包括Haagen Dazs,Movenpick 同 Dreyer's。每个牌子都有几款拣。Haagen Dazs今日有Belgian Chocolate, Caramel Biscuit & Cream 同芒果。净系呢杯雪糕出街食都唔少钱。

Sake

除左Order纸,仲有其他自助野食同饮品自己攞。有Sake任饮。

沙律,前菜,寿司

有沙律,日式前菜同寿司卷物,款式比之前晚市少,都理解既,价钱都平左。

炸物

有炸薯条同麦乐鸡。

前菜

有韩国泡菜,车厘茄同popcorn。

热食

有热食如青菜,汤水,炆牛腩等等。但系无左我最爱既芝士挞

甜品

甜品有好多唔同口味既蛋糕仔,慕斯杯,布丁杯等等。款色比之前晚市好似少左d,不过我地都无试lu。

水果甜品

水果有蜜瓜同哈密瓜,不过我太迟先攞,已经清左。

饮品

饮品柜有好多不同种类既饮料,啤酒汽水果汁茶维他奶都有。

热饮

维他奶仲有热既!呢个我最欣赏,旺角分店无架!最爱热黑芝麻豆奶!

总括而言,食物款式众多,好食既食物好多,够你大饱口福。虽然无可避免有漏单既情况出现,不过两小时绝对够时间食饱饱。座位舒适,两个人霸占四人座,足够私隐度。$183+10%呢个价钱都几抵食,食完仲有半日慢慢消化。生意劲好,基本上满座。
2021-02-11
甜虾, 大赤虾, 日本油甘鱼, 北海道带子