2017-12-28 129 浏览
喺美食沙漠中总算系揾到一间几满意嘅食肆今日一家人食晚饭拣咗喺盈福28度食,大家食完都几满意餐厅内环境几好,墙上挂住好多几得意既画作。感觉新潮得来又有啲中国风。而且枱与枱之间都几阔落,唔会觉得好迫夹。始终一家人食饭最惊就系同隔离枱啲人黐埋晒一齐。我哋叫咗晚市四人套餐,另外再加两只乳鸽同埋咕噜肉第一碟上嘅就系乳鸽烧乳鸽味道非常好够晒味而且烧得好香。冷盘炸蒜鸡同埋Wasabi木耳两个冷盘都非常之吸引, Wasabi木耳食落有少少攻鼻但系好清新嘅感觉另外炸蒜鸡份量都好足够 我地6个人都觉得好够海鲜豆腐羹睇落清淡但系食落原来好够味而且分量充足啲虾有新鲜豆腐又够滑。菠萝咕噜肉系另外叫嘅小菜,但系相比其他小菜呢个略为失色猪肉太厚粉同埋比较淡口味。仲有个瑶柱金菇西兰花,但系唔记得咗影。西兰花瑶柱味极重好似去饮𠮶阵咁嘅味道,我自己比较钟意同会推介西兰花仲有呢个荷花饭有少少似咸蛋黄蒸荷叶饭蛋黄味浓最后仲有呢个陈皮糕😋喺食咗咁多味小菜后清清口腔亦都系不错嘅选择。总结,喺沙漠中都揾到一个小绿洲下次仍然会再帮衬。
喺美食沙漠中总算系揾到一间几满意嘅食肆
今日一家人食晚饭拣咗喺盈福28度食,大家食完都几满意

始终一家人食饭最惊就系同隔离枱啲人黐埋晒一齐。

我哋叫咗晚市四人套餐,另外再加两只乳鸽同埋咕噜肉

第一碟上嘅就系乳鸽
烧乳鸽味道非常好够晒味而且烧得好香。

冷盘炸蒜鸡同埋Wasabi木耳
另外炸蒜鸡份量都好足够 我地6个人都觉得好够

菠萝咕噜肉系另外叫嘅小菜,但系相比其他小菜呢个略为失色
猪肉太厚粉同埋比较淡口味。

仲有呢个荷花饭有少少似咸蛋黄蒸荷叶饭蛋黄味浓

总结,喺沙漠中都揾到一个小绿洲下次仍然会再帮衬。
  • 玉桂香鸽