2018-01-27 864 浏览
今个星期六好不幸要番工....收工决定要食番餐好既慰劳下自己。刚巧经过观塘醒起呢间工厦餐厅,之前食过一次dinner 觉得野食质素唔错同埋几特别,所以就上去八下有咩食先😋,原来假日既下午系主打做brunch.虽然地方唔算太就脚,但系都几多人食,好彩今日单拖黎极速有位。套餐包既饮品都真系超多选择,不过向来钟情于水果茶既我,二话不说要加$5 黎个冰鲜果茶😚。✨冰鲜果茶:味道清新,又唔会太甜,饮得出水果既味道。入边有士多啤梨,蓝莓,苹果,青柠,个味我都几钟意,不过叫左少冰,都仲系好多冰😓唔知系咪听漏左。✨full day breakfast($108): 呢个breakfast 丰富度好高,数数menu有成13 样野,有几款令我几惊喜。👍🏻自家制鹅肝鸡肉肶: 呢个鸡肉质几嫩,一d 都唔鞋。加埋鹅肝既味道又几夹几好食,黎多几件都仲得。👍🏻大啡菇配菠菜温泉蛋: menu 话系63度温泉蛋😍,切开已见到半凝固状既蛋浆。我几钟意佢个质地,唔会太稀一切流晒出黎,可以食得好完整。食落非常滑溜带点浆口,配埋菠菜同juicy既大啡菇一流。👍🏻牛角包: 好香牛油味好松脆,虽然有d 喉咙痛,但忍唔住啪晒成个🙈

✨冰鲜果茶味道清新,又唔会太甜,饮得出水果既味道。入边有士多啤梨,蓝莓,苹果,青柠,个味我都几钟意,不过叫左少冰,都仲系好多冰😓唔知系咪听漏左。
冰鲜果茶

Full  day  breakfast

👍🏻牛角包: 好香牛油味好松脆,虽然有d 喉咙痛,但忍唔住啪晒成个🙈,面头我觉得有少少甜甜地,有d 似食丹麦酥既感觉,真系好香。

👍🏻酸椰菜+西柚沙田柚沙律: 平时好少食到酸椰菜,个酸椰菜唔会太酸又几好食。沙律酱汁唔错,食到d 柚子既味道,加埋西柚粒,酸酸甜甜好开胃。

其他配料都好新鲜,🍅蕃茄甜得黎好多汁,鸡肉肠好多香草同黑椒够惹味,火腿咸香又唔会太油腻,薯饼又超级香脆。唯一系块烟肉比较干身,不过佢胜在味道唔会太咸,同埋带肥既位置系食落去脆卜卜同好甘香,有d似食紧猪肉纸既感觉。

呢个full day breakfast 整体黎讲我都几满意,食完感觉好满足,如果可以加钱配d 甜品食下就更为perfect😛。其实我仲好想试佢既set lunch, 点解星期六会无嫁😭。
用餐时段
下午茶