2005-03-30
一行八人黎食晚饭, 好彩book左台jar! 7:00黎到唔算多人, 但好快满座, 多数系日本&韩国人。食物大部份都好味。绿豆菜肉饼$90: 有三件既, 除左绿豆同菜, 食唔出里面系乜辣泡菜饼: 唔算辣石头锅饭$100: 配料同其他地方差唔多, 仲无咁油添蛋拌生牛肉什锦饭$130: 劲正! D 生牛肉切细丝, 拌埋好多颜色既菜丝, 卖相好靓炸酱面: 味道淡左d, 但面质好烟un。不过唔系咁多人接受佢既卖相, 黑mun mun㖞。豆腐辣汤$95, 青瓜泡菜$40: 我怕辣, 只试左少少, 前者好香, 我见汤里有d蚬; 青瓜唔算太辣, 几青香爽脆牛肋骨汤$130: 有d韩式粉丝, etc, 汤好鲜甜海带年糕汤: 其实个个清汤底都差唔多味, 韩国d海带爽爽地, 年糕系一粒粒, 白色, 橙色, 绿色(一样无味的), 卖$100贵左d jer。Service ok, 多是韩国人侍应, 份量唔算细, 环境几舒适, 但食客噪。
辣泡菜饼: 唔算辣
石头锅饭$100: 配料同其他地方差唔多, 仲无咁油添