2022-01-06
今晚隔离𠮶位收工无收得咁夜,去咗尖咀揾食,本来想食韩国菜,误打误撞无睇到OpenRice,系对面街见到个招牌简单主意,我哋就话有几简单呢,过去睇吓先。见到原来系食定食为主,见啱心水我哋就入咗去食啦。我哋拣咗一阵,叫咗一个黑椒蒜汁牛舌定食。定食包括有前菜、沙津、面鼓汤、白饭同甜品。牛舌真系有惊喜,系牛舌芯,是牛舌中最软腍最软滑的位置伴碟系洋葱,但系偏生食落有啲辣,如果煮熟少少好再好食啲,前菜系少少辣嘅莲藕,面鼓汤够热唔会太咸,甜品系蕨饼。隔离𠮶个叫咗安格斯牛小排定食,有啲肥同有根,如果生小小会好食啲,个汁系猪扒汁,好似唔系好夹加咗碟和风炒野菜,主要系以椰菜,红萝卜丝,鲜冬菇片为主,唔会食落好油好味精,其实都几大碟。加咗两杯台式饮品名$15,热芝士红茶同热抹茶珍珠奶绿。芝士奶盖同红茶底好夹,抹茶珍奶味好出珍珠又好食难得系夜晚禁堂食嘅前夕食到餐满意满足嘅晚饭无浪费到我哋个quota ,回头率极高!我哋仲同老板讲你哋啲嘢好食㖞嘢饮又好饮,老板谦虚咁话,系师傅整得好食。btw嘢饮系老板整嘅简单主意Simple一啲都唔Simple,而且好味坐得又舒服,静静哋播嘅歌系日本pop song,而且仲要系
见到原来系食定食为主,见啱心水我哋就入咗去食啦。
我哋拣咗一阵,叫咗一个黑椒蒜汁牛舌定食。
定食包括有前菜、沙津、面鼓汤、白饭同甜品。
简单主意Simple一啲都唔Simple,而且好味坐得又舒服,静静哋播嘅歌系日本pop song,而且仲要系YOASOBI,大きな爱