2017-06-18
今日请我的最爱食好野,谂左好耐究竟食咩好呢?我想食一d我地未食过的菜式,咁岩呢个时候我就谂起几个月前我地讲过想食正宗的炸鱼薯条,所以最后就决定左食英国菜。由门口影入去的环境,今日我们18:15到,惊喜地竟然冇人,我们包场咁济。由于冇人的关系,所以静静地,环境唔错,直到18:45左右,开始人流慢慢多,不过直至我走为止,都只系坐左半个场,是日人流唔多。餐牌:2人餐餐牌,$298再加一,不过我们预早卜左位同埋show左张openrice优惠券,所以九折,即系当免加一啦!所以建议大家黎食预早卜位同埋问下有冇优惠啦!首先上的系炸鲜蘑菇沙律,味道:7/10蘑菇球炸到脆脆,一口咬入去好有菇味,香浓菇汁渗晒出黎,皮炸得刚刚好,唔好太厚,第一次食脆炸的蘑菇,感觉特别。之后上餐汤,金黄色系粟米汤,8/10,本身我饮的唔系呢个,我同男朋友交换左,粟米汤搞到一粒粒碎晒,每饮一淡都有d粟米粒渣,好正,好香浓的粟米汤。另外一个汤我忘记左系咩😅😅我净系记得有d胡椒味,不过都ok,我男朋友钟意,我就都系钟意粟米汤。开心滋味分享小食篮,8/10我最钟意系炸虾同炸鱼手指,肉质好爽口,唔干,另外鱿鱼都好食,好好口感,送酒一
首先上的系炸鲜蘑菇沙律,味道:7/10
开心滋味分享小食篮,8/10
我最钟意系炸虾同炸鱼手指,肉质好爽口,唔干,另外鱿鱼都好食,好好口感,送酒一流,可惜系太细粒,炸蟹肉球就一般般啦!冇咩蟹肉的感觉,似食紧旧炸薯咁!不太吃到蟹肉的感觉!
讲咁耐终于到主菜,炸鱼(纽鲈鱼)薯条,8/10
薯条系粗身薯条,好耐冇食到粗身薯条,好食,睇上去好似好少薯条咁,但由于成个餐实在太丰富,所以薯条分量其实适中,太多反而会食剩同埋好肥腻。
至于鱼鱼方便,我冇加钱食其他鱼类,我同男朋友都钟意,鱼肉唔系因为炸完而干身,亦唔会炸到鱼肉变质,一咬开依然食到一片片新鲜鱼肉,配合埋脆皮同埋粒粗盐,好好食,成个质感系超正,而唔系一般餐厅普通炸鱼柳的感觉!
橄榄油炒香蒜片意粉,7/10
呢个意粉好咸好咸好咸,我一般般,不过意粉炒得相当入味,分量亦好多,同埋非常多香蒜,我个人认为太多,食晒面头见到的面,个底系有一堆香蒜毡底,多到太夸张。
最后系饮品,um...系咪错觉呢?!点解热饮细杯过冻饮咁多
整体来说,我们都几满意食物质素,最重要系我的最爱都食得好开心咁我就心满意足啦!