2017-07-14 342 浏览
之前已经试过呢间嘅甜品,知道佢地原来新开多咗一间西餐厅,所以决定跟老公去试试。位置都算方便,近铜锣湾地铁站C出口,行大约3分钟左右就到。店内感觉光猛,装修精致,而餐牌颜色色彩缤纷,睇见令人心情愉快。食物款式多多,睇到人眼花撩乱。鲜榨神奇西瓜原个小西瓜起肉打成新鲜西瓜汁后再放回壳内,原个奉上,西瓜汁冰冻解渴,味道清甜。冰冻鲜果锡兰茶锡兰茶味香浓,每一啖都渗出淡淡嘅果香味,而且整体上不算太甜。68度温泉蛋忌廉蟹肉意大利粉新鲜蟹肉配上大量蟹籽,面层放上温泉蛋,拌混之后每条意粉都充满蛋香味,而且忌廉汁香滑,蟹肉鲜味,令人一试爱上。胡椒蜜糖猪仔骨,厚薯条(半份)黑胡椒加上蜜糖烤焗而成,味道甜甜地又有胡椒香味,肉质鲜嫩有咬口,配上粗身厚薯条,还有加上芝麻酱的生菜沙律,滋味非常。最后当然要叫个甜品做结尾。抹茶白玉新地抹茶雪糕香浓软滑,配料有不同颜色嘅糯米丸子。焙茶白玉新地焙茶味突出,味道香甜。估唔到主食水准都可以咁出色,而且员工有礼貌,下次可以再试其他款式。
位置都算方便,近铜锣湾地铁站C出口,行大约3分钟左右就到。

鲜榨神奇西瓜
冰冻鲜果锡兰茶
68度温泉蛋忌廉蟹肉意大利粉
胡椒蜜糖猪仔骨,厚薯条(半份)
最后当然要叫个甜品做结尾。
抹茶白玉新地
抹茶雪糕香浓软滑,配料有不同颜色嘅糯米丸子。
焙茶白玉新地
焙茶味突出,味道香甜。
2017-07-06
  • 鲜榨神奇西瓜汁