(非会员)
2009-12-13 19 浏览
星期日同屋企人去铜锣湾揾食, 见到呢间环境清静又干净, 印度叔叔系出面热情介绍, 一于冲入去试吓我地叫咗一个午市套餐, 半只无骨烧鸡 (Chicken Tikka), 印度香料鸡 (Saag-Walla-Murgh), 毛茄 (Bhindi Bhaji), 洋蒽薯仔烤饼 (Amritsari Nan), 烤松饼 (Poori or Bhatura)午市套餐叫咗咖哩羊, 咖哩唔太辣, 不过份量少咗啲, 但几香口, 配白饭同薄饼, 餐汤餐饮, 一个人食应该够饱. 餐汤系甘荀茸汤, 几清甜. 餐饮叫咗印度热奶茶, 都几香, 但个人喜欢再浓D 重好无骨烧鸡系铁板上, 几香口, 鸡件入面好嫩, 配薄荷乳酪汁真系好正印度香料鸡值得推介! 因为真系好好味! 其实系波菜浓汁煮鸡, 鸡块一样好嫩. 波菜汁加咗香料煮, creamy 得嚟唔会滞, 超好味! 用嚟点薄饼最夹!毛茄即系羊角豆, 同蕃茄, 青、红椒一齐煮, 酸酸地都几醒胃洋蒽薯仔烤饼同烤松饼都系标准水平, 薯仔烤饼有黄姜粉调味, 都几好味三个大人埋单$277. 饱ga! 总括嚟讲呢一餐都好满意. 两个印度待应都几 friendly, 会介绍

三个大人埋单$277. 饱ga!

总括嚟讲呢一餐都好满意. 两个印度待应都几 friendly, 会介绍吓D菜色, 又唔会'局' 你叫多D野食. 餐厅环境几光猛, 座位几宽阔, 抬、凳、地板都好干净, 静静地又可以倾吓计. 我哋隔离抬系三代同堂用餐. 如果唔系楼上舖, 应该会再旺D.

我试过外国嘅印度家常菜, 味道相似, 算正宗啩

下次行开铜锣湾会再去试!
2009-12-13