2011-09-09
之前已经听讲八王子d食物唔错, 今日咁o岩行过, 原定打边炉既朋友又放飞机, 就入左黎呢度试下~入座waitress讲明只有个半钟用餐时间, 无问题之后就带位入 座, 有卡位, 两个人坐够阔落舒服!揭左几版menu, manger行埋黎介绍活鱼刺身同生蚝, 因为manger诚意推荐所以叫左一条立鱼刺身。另外点左一个寿司拼盘, 一串牛舌同一个鸡肉丸。因为果酒有特价, $48两杯, 所以点左荔枝同白桃各一杯。最先上系果酒, 同预期味道一样, 唔错由于未上菜, 我同朋友拎左d旅游杂志出黎睇, manager行过见到日本好平, 于是打开左话题~不得不赞成餐饭manager招呼好周到, 亦好nice因为时间较早客人唔多, 倾左阵旅行同埋野食上菜次序亦安排得好贴心:寿司拼盘: 材料新鲜, 不过略觉贵左d立鱼刺身: 虽然条鱼尚算新鲜, 不过可能个人对"新鲜"二字比较严谨, 略觉不足, 但鱼味依然不错, 而且不腥, 配上店定特调酱料, 依然合格牛舌: 好好食既厚切牛舌, 无可挑剔! 鸡肉丸: 敢整鸡肉丸呢类菜既店家大都好有自信, 八王子既鸡肉丸亦无令人失望, 既香鸡肉又爽口! 炸立鱼骨: 无错, 食完
另外点左一个寿司拼盘, 一串牛舌同一个鸡肉丸。
因为果酒有特价, $48两杯, 所以点左荔枝同白桃各一杯。
最先上系果酒, 同预期味道一样, 唔错
不得不赞成餐饭manager招呼好周到, 亦好nice
因为时间较早客人唔多, 倾左阵旅行同埋野食
上菜次序亦安排得好贴心:
寿司拼盘: 材料新鲜, 不过略觉贵左d
牛舌: 好好食既厚切牛舌, 无可挑剔!
炸立鱼骨: 无错, 食完原条立鱼刺身会炸埋骨比你食, 作为下酒菜一流!
最后埋单, manager奉上自家制雪米磁配巨峰提子酱, 味道唔错, 不过酱有点过甜
总括黎讲, 八王子食物虽然唔系顶级, 但服务和印象俱不错
有时间会再去!